Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Eρώτηση στον Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Ανδρέα Κουράκη

Καλημέρα, κύριε Κουράκη.

Όπως αναφέρεται και στο πρόγραμμα της παράταξης σας το 2010, οι σχολικές αυλές, οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι των πόλεων, μπορούν να μεταβληθούν σε πάρκα και το διάστημα που δε λειτουργούν τα σχολεία να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία.

Βλέποντας τις αυλές στα σχολεία, μου θυμίζουν ασφάλτινες ερήμους, χωρίς ίχνος δημιουργίας και πολλές φορές και ασφάλειας. Καθόλου πράσινο, χωρίς παγκάκια, πολλές φορές βρώμικες και επικίνδυνες. Μια-δυο μπασκέτες που συνήθως έχουν σπασμένα plexiglas και ειναι ξεχαρβαλωμένες.

Μπορούν οι προάυλιοι χώροι να διαμορφωθούν σε χώρους ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης, αθλητισμού και χαλάρωσης.

Να διαμορφωθούν και να σχεδιασθούν απο την αρχή, να δοθούν σε χρήση και πέραν της λειτουργίας του σχολείου στους κατοίκους ως χώροι αναψυχής. Να κατασκευασθούν κιόσκια, να φυτευθούν λουλούδια-θάμνοι ή και δέντρα ακόμη.

Και να ειναι φωτισμένα όλο το βράδυ, για λόγους ασφαλείας και για την αποτροπή άνομων ενεργειών.

Η απάντηση:

Καλή σας μέρα.

Έχουν γίνει αρκετά σε έπίπεδο οργανωτικό- διοικητικό, αλλά και οι παρεμβάσεις σε σχολικές αυλές που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης σε όλη την πόλη, είναι πολλές και ενδιαφέρουσες.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου είναι περισσότερα από 110, ότι οι ανάγκες είναι πολλές και τα οικονομικά εξαιρετικά περιορισμένα. Εαν θέλετε καλύτερη ενημέρωση, μπορείτε να έχετε αναλυτικά στοιχεία απο το αρμόδιο τμήμα της διεύθυνσης κατασκευών στην οδό Αγγελάκη 13.

Στις σκέψεις της δημοτικής αρχής είναι, οι παρεμβάσεις υλοποίησης (πριν και μετά), με το αποδεικτικό υλικό που τις συνοδεύει όπως σχέδια και φωτογραφίες καθώς και άλλα ποιοτικά στοιχεία, να παρουσιαστούν στον απολογισμό του έργου της τριετίας, που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και για την διάθεσή σας να βοηθήσετε ώστε τα σχολεία να γίνουν κέντρα μάθησης, δημιουργίας και πολιτισμού, σημεία αναφοράς για την γειτονιά και το ευρύτερο περιβάλλον τους.

Σχόλια