Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Πεζόδρομος Ορέστου

Στη φαρσοκωμωδία αυτή είμαι θεατής από τον προηγούμενο Απρίλιο, όταν και η υπηρεσία του δήμου απάντησε στο αίτημα μου για καλωπισμό του χώρου και επιδιόρθωση των κακοτεχνιών με την εξής απάντηση:
''Το υπ’ αριθ. πρωτ. 897/3-4-2013 αίτημά σας.

Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής αίτησής σας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας και να σας πληροφορήσουμε ότι, αφού λάβαμε υπόψη τις παρατηρήσεις – επισημάνσεις σας, ενημερώσαμε τον υπεύθυνο, του αρμόδιου συνεργείου της διεύθυνσής μας, για να επιληφθεί του θέματος το συντομότερο δυνατόν.
Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση, σχετικά με το θέμα.''

Όπως φαίνεται πολύ καθαρά απο τα ίχνη ελαστικών, ο χώρος χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης κυρίως κάθε Παρασκευή για τα φορτηγά της λαϊκής αγοράς.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν χθες...Βέβαια το ''συντομότερον δυνατόν'' ο καθένας το εκλαμβάνει διαφορετικά....Σύντομα μπορεί να είναι και σε μια πενταετία, ποιός ξέρει...

Πάντως είμαι σίγουρος, ότι αν αυτός ο πεζόδρομος μαζί με τη ''παιδική χαρά'' βρισκόνταν στην Αγίας Σοφίας ή στη Μητροπόλεως, δε νομίζω να ήταν σε αυτό το χάλι..

Ας μη ξεχνάμε όμως, ότι και σε επίσημο πρόγραμμα δημοτικού συνδυασμού το 2010 η περιοχή της πάνω απο τη Β. Όλγας στη Ε' κοινότητα χαρακτήριζεται ''υποβαθμισμένη''. Η αλήθεια είναι ότι μ' ενόχλησε όταν το διάβασα...

Νομίζω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να διεκδικήσουμε το...κάτι παραπάνω. Στην ουσία το αυτονόητο αλλά στη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε οι αξίες και οι έννοιες έχουν αλλάξει νόημα!

Δεν θα περιμένω πάντως για πολύ....Θα βρω μια λύση από κοινού με κάποιους άλλους ''γραφικούς'' και θα προσπαθήσουμε να το ''ζωντανέψουμε'' μόνοι μας.

υγ. Το ότι σε κάποια σημεία φαίνεται λιγάκι ''πράσινο'' ίσως είναι κι ενα σημάδι ελπίδας...ένα μήνυμα να μην αφήσουμε πλέον τίποτα στη τύχη!Σχόλια