Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων
«Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ' όλα αυτά κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα του σε σχέση με τα ζώα.» 
Mark Twain, "What is a Man", 1906

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων η 4η Απριλίου και καλό θα ήταν να τα θυμόμαστε καθημερινά και να κάνουμε όλοι κάτι για αυτά, όσο μπορούμε. Να υιοθετούμε αδέσποτα σκυλιά και γάτες , πού τόσο το έχουν ανάγκη και να μην αγοράζουμε με «νεοπλουτίστικη επιδεικτική τάση» ράτσες εκτρεφόμενων ζώων . Ακόμη κι αυτά εκτρέφονται συχνά σε άσχημες συνθήκες παραγωγής, ως «βιομηχανία παραγωγής και εμπορίου». 

Υπάρχουν περισσότερα από 600 εκατομμύρια αδέσποτα σε όλον τον κόσμο και πολλά είναι τα περιστατικά κακοποίησης ή εγκατάλειψης σκύλων και γατών τόσο στη χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο. Στην Ελλάδα το κράτος ουδέποτε μερίμνησε σωστά επί της ουσίας για...τη σωστή διαχείριση του φαινομένου αυτού, με εντατική παιδεία και στειρώσεις και ελέγχους των υπεύθυνων φορέων, με αποτέλεσμα να αυξάνονται διαρκώς τα ζώα στους δρόμους. Τα αδέσποτα κατοικίδια ζώα τα δημιουργούμε και εμείς , με το να εγκαταλείπουμε τα ζώα μας στο δρόμο , σαν να ήταν έπιπλα παλιά, με το να μην τα στειρώνουμε και συχνό φαινόμενο είναι, να εγκαταλείπονται κουτάβια στους δρόμους ή σε … κάδους και κούτες.Η υπερπληθώρα αδέσποτων συχνά κάνει την παρουσία τους ενοχλητική ή επίφοβη για κάποιους και πολλοί τα δηλητηριάζουν με επώδυνο τρόπο για να απαλλαγούν. Επίσης ανήκουμε στις χώρες που είναι σε έξαρση η εμπορική εκμετάλλευση των αδέσποτων από τους επιτήδειους κερδοσκόπους και η παράνομη και επώδυνη μεταφορά τους σε άλλες χώρες, με άγνωστη την τελική κατάληξή τους. Αυτό πρέπει επίσης να εμποδιστεί και να σταματήσει με κάθε τρόπο. Ας μην ξεχνάμε ότι τα ζώα είναι συγκάτοικοί μας και φίλοι μας και πρέπει να σεβόμαστε τα δικαιώματά τους, την προστασία τους και την περίθαλψή τους, αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι. Η φωνή τους είμαστε εμείς .
 

Αν τα ζώα μιλούσαν θα μας ζητούσαν αγάπη, όπως αυτά απλόχερα ξέρουν και τη δίνουν , μόνο με ένα χάδι μας. Θα μας ζητούσαν να μην τα βασανίζουμε , έστω κι αν δεν τα θέλουμε κοντά μας. Τα ζώα νοιώθουν και εκφράζονται, χαίρονται , λυπούνται και πονάνε . Ας μην το ξεχνάμε , έστω κι αν δεν μας το λένε στη γλώσσα μας.

Πηγή: animalspress.blogspot.gr

Σχόλια