Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.....

Ξεκίνησε προχθές η παρωδία που λέγεται ''Super League'' (μας ''χαλούσε'' το ''Α' Εθνική'' και το αλλάξαμε)....

Ίσως το μοναδικό πρωτάθλημα στον κόσμο, που από τον Ιουνιο ξέρουμε τον πρωταθλητή....

Για διαβάστε κάτι ενδιαφέρον, που αφορά όλους εμάς τους ''χαχόλους'' που ασχολούμαστε ακόμα με το Ελληνικό ποδόσφαιρο....

Ο Μαρινάκης, η υπόθεση διαφθοράς και τα ΜΜΕ που αρνούνται να την δημοσιεύσουν.....


Δικαστικά έγγραφα αναφέρουν πως ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της χώρας και εφοπλιστής με παγκόσμια εμβέλεια, μαζί με στενούς συνεργάτες του "προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας". Μα ο Τύπος, πολιτικός, οικονομικός, αθλητικός, παριστάνει στη συντριπτική του πλειοψηφία πως η υπόθεση απλώς δεν υπάρχει...

Την περασμένη εβδομάδα ο ΣΚΑΪ δημοσίευσε μια πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που επιτρέπει τη χρήση καταγεγραμμένων (με «νόμιμη» υποκλοπή) τηλεφωνικών συνομιλιών στο πλαισιο της προκαταρκτική έρευνα εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων προσώπων που είναι ύποπτοι συμφωνα με τον εισαγγελέα για μια σειράς αδικημάτων που περιλαμβάνουν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, την εκβίαση, τη δωροδοκία και παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μαζί με άλλους συλλόγους και παράγοντες του ποδοσφαίρου θα κληθούν από τον ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις στις 20 Αυγούστου. Η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ενώ δεν έχουν ακόμα απαγγελθεί κατηγορίες κατά των ατόμων που αναφέρονται στην έκθεση του Συμβουλίου.

Η απόφαση του Συμβουλίου περιλαμβάνει περίπου 100 σελίδες απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών που καταγράφηκαν το 2012, στις οποίες, μεταξύ άλλων, ο Μαρινάκης εμφανίζεται να κάνει κατάχρηση της επιρροής του ως επικεφαλής του Ολυμπιακού. Ο Ανδρέας Κορέας, ο αρμόδιος εισαγγελέας της υπόθεσης, αναφέρει: "Από την αξιολόγηση του περιεχομένου των μέχρι σήμερα απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλών, προκύπτουν οι κατώθι ενδείξεις: Ότι ο πρόεδρος και οι στενοί συνεργάτες του Ολυμπιακού στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδας τους, προσέγγιζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας, κάποιους από. τούς οποίους και προσλαμβάνουν σε καίριες θέσεις της ΠΑΕ μετά από την αποχώρησή τους από νευραλγικές θέσεις που κατείχαν στο δημόσιο."

Ο εισαγγελέας συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι ο Μαρινάκης επέλεξε μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή, συγκεκριμένους διαιτητές και τους επέβαλε σε σημαντικά παιχνίδια στα play off της Football League κατά τη σεζόν 2011-2012. Ο Μαρινάκης φέρεται επίσης να έχει χρησιμοποιήσει την επιρροή του μεταξύ παραγόντων μικρότερων ομάδων προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του Σαρρή στην κεφαλή της ΕΠΟ.

Σε πολλές από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες ο Μαρινάκης φέρεται να δίνει άμεσες οδηγίες σε υψηλό αξιωματούχο της ΕΠΟ. Σε μια περίπτωση ο υπάλληλος φέρεται να ζητάει την έγκριση του Μαρινάκη για την επιλογή διαιτητή για αγώνα μικρότερης κατηγορίας, ενώ σε μια άλλη ο Μαρινάκης φαίνεται να δίνει οδηγίες σε παράγοντα για την έκβαση μια προσφυγής.

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης καταθέσεις από σειρά προσώπων που ισχυρίζονται ότι έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού από ανθρώπους που σχετίζονται με τον Ολυμπιακό. Η πιο χαρακτηριστική κατάθεση προέρχεται από τον διαιτητή της FIFA, Πέτρο Κωνσταντινέα, ο οποίος κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι μετά την επιλογή του για έναν αγώνα της Superleague μεταξύ Ξάνθης και Ολυμπιακού στη σεζόν 2011-2012, διάφορα άτομα από την ΕΠΟ τον πληροφόρησαν ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κερδίσει τον αγώνα. Ο Κωνσταντινέας απάντησε ότι θα διαιτητεύσει τον αγώνα δίκαια και ότι ο «καλύτερος και ο πιο τυχερός θα κερδίσει». Ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι και μετά από μερικές εβδομάδες ένας φούρνος που ανήκει στον Κωνσταντινέα υπέστη βανδαλισμούς και στη συνέχεια παραδόθηκε στις φλόγες μετά από τον εμπρησμό του από άγνωστα άτομα.

Ο Μαρινάκης και ο Τύπος

Τα δικαστικά έγγραφα όμως δίνουν διαφορετική τροπή σε ένα ζήτημα που έχει αποτελέσει τα τελευταία χρόνια εστία διαμάχης μεταξύ του κ. Μαρινάκη και των επικριτών του: τη σχέση του επιχειρηματία με τον Τύπο. Παρότι στο χώρο του Τύπου και της πολιτικής, αποτελεί κοινό μυστικό πως η πλευρά Μαρινάκη κατέχει ή / και χρηματοδοτεί σειρά μέσων ενημέρωσης, ο κ. Μαρινάκης ως τώρα αρνείται κάθε σχέση του με αυτά τα μέσα. Όμως οι καταγεγραμμένες συνομιλίες, είτε του ίδιου του κ. Μαρινάκη είτε στενών συνεργατών του διαψεύδουν πλήρως αυτόν τον ισχυρισμό, όπως θα δούμε παρακάτω. Εξάλλου, σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις εκφοβισμού δημοσιογράφων με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων του Ολυμπιακού.

Στο παρελθόν η εφημερίδα Αυγή είχε αναφέρει ότι η εφημερίδα «Παραπολιτικά» ελέγχεται από τον Μαρινάκη και ότι ο εφοπληστής χρησιμοποιούσε την εφημερίδα για να προβάλει ευνοϊκά την κυβέρνηση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά.

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» άσκησε αγωγή εναντίον της Αυγής αρνούμενη οποιαδήποτε σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Παρεμπίπτοντως ο δικηγόρος εκ μέρους των Παραπολιτικώ ήταν ο Μάκης Βορίδης, που τότε εκτελούσε χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και τώρα βρίσκεται στο τιμόνι του υπουργείου Υγείας.

Στα χαρτιά η εφημερίδα, καθώς και οι άλλες δραστηριότητες του ομίλου ενημέρωσης των «Παραπολιτικών» (ραδιοφωνικός σταθμός, free press, αθλητικό ραδιόφωνο που ονομάζεται Ολυμπιακός FM κα) ανήκουν όλες στον δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη των Παραπολιτικών.

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του το 2012 σχετικά με την χρηματοδότηση του ομίλου ο κ. Κουρτάκης είπε πως «τους πόρους και τα χρήματα μας τα δίνουν οι χιλιάδες αναγνώστες» ενώ σχετικά με την άποψή του για τον κύριο Μαρινάκη είχε πει «τον παρακολουθώ όπως και εσείς, ως επιχερηματία».

Το 2014, πριν την έναρξη του νέου ραδιοφωνικού σταθμού ο Κουρτάκης ρωτήθηκε από το e-tetradio αν είναι «ακριβό σπορ» για έναν δημοσιογράφο να γίνεται εκδότης και μετά να αποκτάει έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Ο ίδιος απάντησε «Οι υγιείς επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις χωρίς δάνεια, εκείνες που θέλουν να πρωταγωνιστούν έχουν μόνο έναν χρηματοδότη. Τον κόσμο». Όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε λέγοντας «Δεν χρειάζεστε έναν επιχειρηματία να σας στηρίζει;» ο Κουρτάκης απάντησε εκ νέου: «Η εποχή που οι επιχειρηματίες επένδυαν στα media, χάνοντας χρήματα, έχουν περάσει. Το δικό μας κριτήριο είναι η εμπιοστοσύνη που μας δείχνει ο κόσμος. Αυτός είναι η δύναμή μας και το σημείο αναφοράς μας».

Ωστόσο ο ισχυρισμός του επικεφαλής των «Παραπολιτικών» σχετικά με τις σχέσεις του ομίλου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη καταρρίπτεται από τις απομαγνητοφωνημένες υποκλοπές που περιλαμβάνουν συνομιλία του Μαρινάκη με τον Κουρτάκη τον Μάιο του 2012 στην οποία ο πρόεδρος του Ολυμπαικού εμφανίζεται να δίνει σαφείς οδηγίες για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της επόμενης ημέρας. Σε άλλο σημείο ο Μαρινάκης ακούγεται επίσης να δίνει οδηγίες στον επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας για τοποθέτηση συγκεκριμένων ειδήσεων και ρεπορτάζ στα «δικά τους μέσα», συμπεριλαμβανομένου και των Παραπολιτικών.

Πέρα όμως τη «χρήση» των «φιλικών» μέσων από τον Μαρινάκη, το υλικό που συνοδεύει την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αναφέρεται και σε περιστατικά εκφοβισμού δημοσιογράφων: Ο δημοσιογράφος Γιώργος Ταμπακόπουλος κατέθεσε ότι ο Μαρινάκης τον χαστούκισε δύο φορές σε ένα εστιατόριο ενώ οι δημοσιογράφοι Αντώνης Καρπετόπουλος και Νίκος Βασιλαράς καταθέτουν ότι έχουν δεχτεί επίθεση από οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ο τελευταίος μάλιστα σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα ισχυρίζεται πως απολύθηκε από τη δουλειά του κατόπιν εντολής του Μαρινάκη.

Πώς όμως κάλυψαν τα μέσα ενημέρωσης τη δικαστική εμπλοκή ενός από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες της χώρας; Τι έγραψαν οι πολιτικές εφημερίδες για τον Μαρινάκη, τον επιχειρηματία που συνόδεψε τον πρωθυπουργό στο Κατάρ, και τον πολιτικό, δημοτικό σύμβουλο Πειραιώς; Τι έγραψαν οι οικονομικές εφημερίδες για τον εφοπλιστή που είναι στο τοπ 100 της παγκόσμιας κατάταξης και ηγείται εταιρείας εισηγμένης στο αμερικάνικο χρηματιστήριο; Τι έγραψαν οι αθλητικές εφημερίδες για τον πρόεδρο ενός εκ των μεγαλυτέρων ΠΑΕ της χώρας;

Ενώ το δικαστικό βούλευμα ήρθε στο φως από έναν από τους κύριους πανελλαδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, τον ΣΚΑΪ, ελάχιστα άλλα ΜΜΕ έχουν κάνει αναφορές σχετικές με την υπόθεση. Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι το μόνο μεγάλο ΜΜΕ που έβγαλε την υπόθεση ανήκει στον επίση εφοπλιστή, και ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, κ. Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος από συνέταιρος του κ. Μαρινάκη (στον όμιλο ΣΚΑΙ - Καθημερινή) είναι πλέον ορκισμένος του αντίπαλος.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιάννης Αλλαφούζος, και μαζί τους οι δύο ομάδες τους αναμένεται να αυξήσουν την επιρροή τους στα αθλητικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ο Μαρινάκης έχει ήδη συμφωνήσει για την απόκτηση του Sentra FM και της εφημερίδας Goal ενώ ο Αλαφούζος βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση του NovaSport FM, που είναι το μεγαλύτερο αθλητικό ραδιόφωνο της χώρας, και της εφημερίδας SportDay. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, οι δύο εφοπλιστές και ιδιοκτήτες των δύο μεγαλύτερων ΠΑΕ της χώρας, θα κατέχουν ταυτόχρονα και τα μεγαλύτερα αθλητικά ΜΜΕ.

Σχεδόν όλες οι μεγάλες εφημερίδες παραμένουν σιωπηλές για το θέμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ιστοσελίδα tovima.gr που ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους ενημέρωσης, τον ΔΟΛ. Η εφημερίδα δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στον κ. Μαρινάκη δημοσιεύοντας ένα ρεπορτάζ σχετικά με την συμμετοχή του στο συνέδριο του Economist στην οποία ο επιχειρηματίας μίλησε σχετικά με τη σημασία της ναυτιλίας για την ελληνική οικονομία. Αλλά κατά τα άλλα Το Βήμα κατάφερε να αποφύγει οποιαδήποτε αναφορά στην δικαστική εμπλοκή του και στην υπόθεση.

Ένα μέρος των μέσων ενημέρωσης παραμένουν απλώς σιωπηλά. Ένα άλλο μέρος έχει επιλέξει να αναφερθεί στην υπόθεση (σε περιορισμένη έκταση) χωρίς να αναφέρονται στα ονόματα των εμπλεκομένων προσώπων (συμπεριλαμβανομένου και του Μαρινάκη) αλλά και στα επίμαχα αποσπάσματα της απόφασης του Συμβουλίου.

Τα ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι δεν προχωράνε στη δημοσίευση της υπόθεσης επειδή αυτή βασίζεται στη διαρροή δικαστικών εγγράφων που είναι μέρος δικαστικής έρευνας η οποία δεν έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα σε καταδίκες. Αλλά στη χώρα μας η διαρροή δικαστικών εγγράφων που αποτελούν μέρος της έρευνας είναι καθημερινή ρουτίνα για τον Τύπο και σε πολλές περιπτώσεις τα ίδια τα ΜΜΕ που σήμερα επικαλούνται το απόρρητο της έρευνας ήταν (και είναι καθημερινά) πολύ δραστήρια στη διαρροή ή αναπαραγωγή ανάλογου υλικού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κατάσταση στα αθλητικά πρωτοσέλιδα. Στην Ελλάδα, ως γνωστόν κυκλοφορούν καθημερινά πάνω από 10 αθλητικές εφημερίδες. Οι περισσότερες είναι «οπαδικές», υποστηρίζοντας ανοιχτά τη μια ή την άλλη ομάδα. Ο τρόπος που οι αθλητικές εφημερίδες κάλυψαν το δικαστικό βούλευμα προκαλεί θλίψη σχετικά με την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα. Όλες οι εφημερίδες που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό (τρεις στον αριθμό) επέλεξαν να μην αναφέρουν λέξη για το γεγονός. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως οι εφημερίδες που αυτοπροσδιορίζονται ως μη οπαδικές και αντικειμενικές, η Sportday και η Goal, επίσης δεν αναφέρουν λέξη για τον κ. Μαρινάκη. (H Sportday αναφέρεται αμήχανα στο θέμα χωρίς όμως να αναφέρει ονόματα - λινκ).

Παρόλο που είναι δύσκολο να ασκήσεις κριτική στις εφημερίδες για το τι επιλέγουν να δημοσιεύουν και τι όχι, η σιωπή τους σε αυτή την υπόθεση είναι ενδεικτική της κατάστασης του Τύπου στην Ελλάδα.

(Άρθρο των Ιάκωβου Σερφά και Νικόλα Λεοντόπουλου στο ThePressProject.gr )


Όταν η ''χάρη'' τους φτάνει μέχρι τη Γερμανία
 Με ένα μακροσκελές άρθρο αναφορικά με τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Frankfurter Allgemeine” κάνει λόγο για τα κατορθώματα του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι σαφής: “Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει!”, και μεταξύ άλλων αναφέρει…“Μια νέα υπόθεση διαφθοράς ανακινείται στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Το επίκεντρο είναι ο κύριος ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας είναι ένας ακέραιος διαιτητής που έχει ένα αρτοποιείο στην πόλη της Καλαμάτας. Μια κρύα μέσα του Ιανουαρίου του 2012 κάποιος μπήκε στο μαγαζί του και τον αναγνώρισε αμέσως. Και ήξερε ότι δεν είχε έρθει για ψωμί… “Δώσε μεγάλη προσοχή! Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε αύριο! Το κατάλαβες;” του είπε. “Θα είμαι δίκαιος. Θα σφυρίζω ό,τι βλέπω κι ο καλύτερος θα κερδίσε” απάντησε ο Κωνσταντινέας. Ο άνθρωπος που τον είχε επισκεφτεί στο αρτοποιείο ήταν ο Θεόδωρος Κουρίδης, πρώην γενικός σύμβουλος της ΕΠΟ. Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έχασε από την Ξάνθη με 1-0 παρά τη σαφή του κυριαρχία.

Στον Πειραιά είχαν εντοπίσει τους ενόχους γρήγορα: διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας. Λίγες μέρες αργότερα, άγνωστοι έριξαν πέτρες στο φούρνο του Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα. Υαλοπίνακες γκρεμίστηκαν. Χειρότερα; Ακριβώς ένα μήνα μετά το εν λόγω παιχνίδι, άγνωστοι έβαλαν εκεί μια εκρηκτική συσκευή. Η βόμβα εξερράγη και σημαντικές υλικές ζημιές προέκυψαν. Εξοργισμένος ο Κωνσταντινέας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη διαιτησία.

Είναι σαφές ότι τα νήματα για όλα αυτά κινούσε ένας: ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του πρωταθλητή Ολυμπιακού Πειραιώς. Η νέα υπόθεση των στημένων αγώνων θέτει και πάλι υποψίες εναντίον του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το δικαστήριο ερευνά έξι παιχνίδια πρώτης κατηγορίας, πέντε παιχνίδια δεύτερης κατηγορίας και ένα στο Κύπελλο, όλα από το έτος 2009. Τα αδικήματα που υπάρχουν: ενεργητική και παθητική δωροδοκία. Ένα δεύτερο σκάνδαλο είναι πιθανό να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις τους επόμενους μήνες.

Από τον Εισαγγελέα Αθηνών θα περάσουν 187 άτομα. Χαρακτηριστική η υπόθεση ενός στοιχήματος για τον ακριβή αριθμό κόρνερ στο παιχνίδι πρωταθλήματος στις 5 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους μεταξύ Ολυμπιακού και Πανιωνίου. Κέρδος: 19,100 €. Εν τω μεταξύ, στην έρευνα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, εκτός από τις μαρτυρίες, αξιολογήθηκαν περισσότερες από 100 σελίδες τηλεφωνικών συνομιλιών.

Το συμπέρασμά του: από τα αποδεικτικά στοιχεία, ο Μαρινάκης με παράνομες πρακτικές έχει οδηγήσει στην κυριαρχία του Ολυμπιακού Πειραιώς στο τοπικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι ερυθρόλευκοι είναι υπεύθυνοι για την διαιτησία στην Ελλάδα, ενώ στο πλευρό του Μαρινάκη υπάρχει ευρύ δίκτυο αστυνομικών, δικαστών, πολιτικών και άλλοι αξιωματούχων. Το γεγονός ότι απειλούνται και αθλητικοί δημοσιογράφοι προκαλεί θλίψη. Ένας δέχθηκε επίθεση προσωπικά από τον Μαρινάκη, άλλος από χούλιγκαν του Ολυμπιακού, ένας απολύθηκε κατ “εντολή του Μαρινάκη από τον εργοδότη του.

Οι Μαρινάκης και… ΣΙΑ κατηγορούνται για σχηματισμό εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, απόπειρα δολοφονίας, χρήση εκρηκτικών υλών, απάτη, δωροδοκία και διαφθορά σε σχέση με τα στημένα παιχνίδια. Μέχρι στιγμής, ο 47χρονος, ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες, έχει επιλέξει τη σιωπή. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μαρινάκης μπαίνει στο στόχαστρο του ελληνικού συστήματος ποινικής δικαιοσύνης. Εναντίον του υπήρχε η κατηγορία, ότι τον Μάιο του 2012 κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του τελικού κυπέλλου μεταξύ Ολυμπακού και Αστέρας Τρίπολης με το σκορ στο 1-1, είχε εισέλθει στα αποδυτήρια των διαιτητών.

“’Ήρθα να ευχηθώ καλή τύχη στον διαιτητή γιατί πριν το παιχνίδι δεν μπόρεσα!” είχε πει. Στο 2ο ημίχρονο, ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι στον αουτσάιντερ Αστέρα με το σκορ στο 1-1. Τελικά, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον τελικό του κυπέλλου 3-1.

Ο Μαρινάκης αθωώθηκε σε πρώτο βαθμό λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Το αφεντικό του Ολυμπιακού αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξη στα σκάνδαλα. «Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν με επηρεάζουν στο παραμικρό. Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που θα με ενοχοποιήσουν», λέει.

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Με τη σφραγίδα Μαρινάκη, οι “ερυθρόλευκοι” κερδίζουν συνεχώς το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Το Σάββατο ξεκινά στην Ελλάδα η νέα σεζόν στο πρωτάθλημα. Μεγάλο φαβορί για άλλη μια φορά: ο Ολυμπιακός Πειραιά”…

Πηγή: “Frankfurter Allgemeine”

Άντε...Καλό πρωτάθλημα να έχετε!

Σχόλια