Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Κλαυσίγελος....

Θα μπορούσε να είναι και πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά δεν είναι...

Διαβάζουμε σήμερα:

''Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπεται να παραμείνουν σε ισχύ επί τρία χρόνια, θα ισχύσουν από σήμερα Τετάρτη στην Καλαμαριά, για το έργο επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς ανατολάς και την κατασκευή του Σταθμού "Νομαρχία".

Βέβαια, θα πρέπει να επισημανθεί ότι ''Νομαρχία'' δεν υπάρχει πλέον, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Όπως καταλάβατε, αφού τελείωσαν οι κύριοι σταθμοί και όλα λειτουργούν μια χαρά, ήρθε και η ώρα της προέκτασης...Πραγματικά, δεν θυμάμαι άλλο έργο που πριν καν ολοκληρωθεί να έχει γίνει ανέκδοτο στα στόματα όλων των Θεσσαλονικέων.

Όσον αφορά τη διάρκεια των εργασιών, έτσι όπως ανακοινώθηκε θα σας υπενθυμήσω το εξής:

Ήταν Σεπτέμβριος του 2011 όταν διαβάζαμε ότι:

'' Μόλις πέντε μέρες πριν από τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ, κλείνει μεθαύριο (4/11/2011), Κυριακή, η οδός Δελφών, σε όλο της το πλάτος, από τη συμβολή της με τη Μάρκου Μπότσαρη μέχρι τη συμβολή της με την Πέτρου Συνδίκα, προκειμένου, με ένα χρόνο καθυστέρηση, να εκτελεστούν εργασίες για την κατασκευή του σταθμού του μετρό «Ανάληψη». Οι Θεσσαλονικείς, κυρίως οι κάτοικοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα.
Οι εργασίες, οι οποίες είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσουν κυκλοφοριακό χάος στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκε ότι θα ολοκληρωθούν σε δέκα μήνες.
Δηλαδή, ο δρόμος θα άνοιγε τον Ιούνιο του 2012!!!!

Όσοι περνάτε ή μένετε στη περιοχή, φαντάζομαι δεν χρειάζεται να σας ενημερώσω για το τι ισχύει σήμερα.

Kalo kouragio Thessaloniki!

Σχόλια