Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Τι αλλάζει στις λαϊκές αγορές

ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ. ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ. 
ΆΔΕΙΕΣ ΝΟΜΟΣ 4264/2014 – ΦΕΚ Α 118 – 15.05.2014 

Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Άρθρο 3. Λειτουργία των λαϊκών αγορών

1. Οι λαϊκές αγορές λειτουργούν από Δευτέρα έως Σάββατο, εκτός των επίσημων εθνικών ή τοπικών αργιών, σε ανεξάρτητους υπαίθριους, ελεύθερους, δημόσιους ή δημοτικούς χώρους. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, λειτουργούν σε δρόμους ή πλατείες εντός αστικού ιστού. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές.

2. Το ωράριο λειτουργίας των λαϊκών αγορών καθορίζεται για μεν τις λαϊκές αγορές Αττικής και Θεσσαλονίκης με απόφαση του αρμόδιου κατά περίπτωση Περιφερειακού Συμβούλου, για δε τις υπόλοιπες λαϊκές αγορές της χώρας με αποφάσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων.

3. Με αποφάσεις κανονιστικού περιεχομένου των Περιφερειακών Συμβουλίων των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, αντίστοιχα, για τις λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Αττικής και της Mητροπολιτικής Eνότητας Θεσσαλονίκης και των Δημοτικών Συμβουλίων για τις λαϊκές αγορές των λοιπών περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, που εκδίδονται εντός τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής τους για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών ρυθμίζονται θέματα ιδίως όπως:

α) οριοθέτηση και διαγράμμιση των χώρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών και των θέσεων των επαγγελματιών πωλητών που δεν διαθέτουν τρόφιμα γης και θάλασσας σε οποιαδήποτε μορφή και άνθη, καθώς και των θέσεων των πωλητών που διαθέτουν τρόφιμα γης και θάλασσας σε οποιαδήποτε μορφή και άνθη.

β) οριοθέτηση του χώρου που καταλαμβάνουν οι πωλητές, αρίθμηση θέσεων, καθορισμός ενιαίων μέτρων του μήκους των πάγκων κατά κατηγορία προϊόντων των πωλητών, στάθμευσης αυτοκινήτων αδειούχων πωλητών, μέριμνα για την τοποθέτηση, εντός του χώρου λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων (αυτοκινούμενα ή ρυμουλκούμενα) και των οχημάτων ειδών κυλικείων,

γ) ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των πωλητών, μεταφοράς εξοπλισμού και εμπορευμάτων, πριν και μετά από το καθορισμένο ωράριο λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

δ) καθαριότητα του χρησιμοποιούμενου χώρου από τους αδειούχους πωλητές, άμεση συλλογή των απορριμμάτων και των χαρτοκιβωτίων, τρόπος έκθεσης και πώληση των προϊόντων και ειδικότερα των νωπών ψαριών – συλλογής και απομάκρυνσης των νερών από το λιώσιμο του πάγου που χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των ψαριών, απολύμανσης του χώρου, απαγόρευσης καθαρισμού ψαριών......


ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ 1/09/2015 

Νέος κανονισμός λειτουργίας, ευπρεπισμός, ενημέρωση του καταναλωτή και καινούργιοι πάγκοι στις λαϊκές αγορές για να μπει τάξη. Κανόνες στη λειτουργία των λαϊκών αγορών βάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός λειτουργίας των λαϊκών αγορών και των λαϊκών βιολογικών προϊόντων, που μεταξύ άλλων προβλέπει και ευπρεπισμό, αλλά και ευδιάκριτη πλέον σήμανση των πάγκων αναλόγως αν ανήκουν σε έμπορο, επαγγελματία ή παραγωγό. Ο κανονισμός αφορά στις λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Με το νέο κανονισμό μπαίνει πλέον ωράριο σε όλες τις φάσεις λειτουργίας των λαϊκών αγορών. «Στόχος μας είναι να βάλουμε μια τάξη και να έχουμε συγκεκριμένους ενιαίους κανόνες λειτουργίας σε όλες τις λαϊκές, ώστε να μην υπάρχει η σημερινή αταξία. Θεωρούμε ότι με τις προβλέψεις του νέου κανονισμού θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους καταναλωτές στις λαϊκές αγορές και να ενισχύσουμε το εισόδημα και τον κύκλο εργασιών όσων δραστηριοποιούνται σε αυτές», τόνισε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Φάνης Παπάς.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, η προσέλευση των πωλητών (επαγγελματιών και παραγωγών) στις λαϊκές θα γίνεται μεταξύ 6 και 8.30' το πρωί και οι πωλήσεις θα γίνονται από τις 7 ως τις 14.30'. Από εκεί και μετά μέχρι τις 16.00' οι πωλητές υποχρεούνται να μαζέψουν τους πάγκους τους και τα εμπορεύματά τους, να καθαρίσουν το χώρο ευθύνης τους και να περισυλλέξουν σε ειδικές σακούλες τα απορρίμματά τους.

Πηγή: voria.gr

Σχόλια