Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Εισαγγελέας για διαγωνισμούς στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, για τους διαγωνισμούς της διεύθυνσης ανακύκλωσης και διαχείρισης αστικών απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου, σύμφωνα με όσα είδαν το «φως» της δημοσιότητας, προέκυψαν σοβαρές εμπλοκές.

 Πρόκειται για δύο διαγωνισμούς, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που ανατέθηκαν σε μία συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά η επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου διαπίστωσε παρατυπίες σε όλα τα στάδια των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν και απέρριψε ως αθεώρητα χρηματικά εντάλματα τα οποία είχαν εκδοθεί από τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης για την πληρωμή της εταιρείας.


Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέθεσε την υπόθεση σε επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών, από τον οποίον ζητά να εξετάσει όλες τις πτυχές τις υπόθεσης. Μεταξύ αυτών, ο οικονομικός επιθεωρητής εντέλλεται να διερευνήσει εάν έγιναν οι εργασίες στις οποίες αναφέρονται οι επίμαχοι διαγωνισμοί, αν ζημιώθηκε και πόσο ο δήμος Θεσσαλονίκης κ.ά. Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της απιστίας στην υπηρεσία και της ψευδούς βεβαίωσης, σε βαθμό κακουργήματος, κι ό,τι άλλο προκύψει από την έρευνα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής καλούνται να καταθέσουν ενόρκως όσοι απαρτίζουν την οικονομική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης και δύο δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν την υπόθεση. Εξάλλου, καλούνται να καταθέσουν ανωμοτί (χωρίς όρκο ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινης πράξης) ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, περιβάλλοντος και καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών ανακύκλωσης, καθαριότητας και γραφείου κίνησης, τα μέλη των επιτροπών διαγωνισμού και οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Ο εισαγγελέας διαφθοράς ζητά -τέλος- να προσκομιστούν τα πορίσματα της επιτρόπου του ελεγκτικού συνεδρίου, αλλά και της ένορκης διοικητικής εξέτασης (όταν αυτή περαιωθεί) που διέταξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Να σημειωθεί ότι ο πρώτος διαγωνισμός, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, αφορούσε την επισκευή 961 κάδων απορριμμάτων, ενώ ο δεύτερος, προϋπολογισμού 224.721 ευρώ, την επισκευή κοντέινερ μεταφοράς απορριμμάτων σε εξωτερικά συνεργεία.

Η επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου διαπίστωσε «παραβάσεις ουσιωδών όρων της διακήρυξης, που καθιστούν άκυρη τη διαγωνιστική διαδικασία», αρνούμενη -ως εκ τούτου- να εγκρίνει εντάλματα πληρωμής της αναδόχου εταιρείας.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Εισαγγελέας για διαγωνισμούς στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, για τους διαγωνισμούς της διεύθυνσης ανακύκλωσης και διαχείρισης αστικών απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου, σύμφωνα με όσα είδαν το «φως» της δημοσιότητας, προέκυψαν σοβαρές εμπλοκές.

www.dikaiologitika.gr
Εισαγγελέας για διαγωνισμούς στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, για τους διαγωνισμούς της διεύθυνσης ανακύκλωσης και διαχείρισης αστικών απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου, σύμφωνα με όσα είδαν το «φως» της δημοσιότητας, προέκυψαν σοβαρές εμπλοκές.

www.dikaiologitika.gr

Σχόλια