Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Όταν το ηθικό δίλημμα...λάβει τέλος

Ήταν τον Φεβρουάριο που έκανε την εμφάνιση του ένα τρέιλερ επάνω στο πεζοδρόμιο...

18/02/2016

Είχε ξεκινήσει δειλά-δειλά μερικές μέρες πρωτύτερα, να κάνει την εμφάνιση του, δημιουργώντας εμφανώς επικίνδυνες καταστάσεις για τους διερχόμενους από εκείνο το σημείο.


 Mια ωραία μέρα (ή νύχτα) απέκτησε κι ένα αδερφάκι....

04/03/2016
Και τότε γεννήθηκε το ηθικό δίλημμα: http://activethessaloniki.blogspot.gr/2016/02/to.html

Τελικά, αρκούσε μόνο μια ενημέρωση στην αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και ο τομεάρχης έκανε αυτό που έπρεπε....Ένα ενημερωτικό σημείωμα ήταν αρκετό.

08/03/2016
Μερικές μέρες αργότερα (και μέχρι σήμερα) το πεζοδρόμιο ήταν και πάλι ελεύθερο!

11/03/2016
Έτσι...Γιατί πρέπει να αναφέρονται και τα θετικά, να επιλύνονται αυτά τα ''απλά'' προβλήματα της καθημερινότητας και να προχωράμε στα σοβαρά ζητήματα με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας σε ένα ασφαλή και καθαρό περιβάλλοντα χώρο.

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια