Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Μπογιές υπάρχουν...(ή μήπως όχι)

Θα θυμάστε ίσως μια ανάρτηση που έκανα πριν μερικές μέρες, σχετικά με τη διαγράμμιση σε διάβαση μπροστά σε σχολείο και παιδική χαρά.

http://activethessaloniki.blogspot.gr/…/04/blog-post_14.html

Η απάντηση που πήρα από τον δήμο Θεσσαλονίκης ήταν ότι δεν έχουν καθόλου από την ειδική αυτή « μπογιά» και γι αυτό και δεν μπορούν να κάνουν πουθενά σε όλη την πόλη διαγραμμίσεις. Περιμένουν το νέο διαγωνισμό αγοράς βαφής επειδή, ο προηγούμενος είχε κηρυχθεί άγονος και είχε απορριφθεί από την αποκεντρωμένη.

Έκανα κάποιες κινήσεις και βρήκα την ειδική μπογιά με τη προοπτική ότι το κόστος αγοράς θα καλυφθεί από το σύλλογο γονέων του σχολείου.

Ζήτησα από τη κ. Κουράκη (είναι η πρόεδρος της Ε' κοινότητας) να μεσολαβήσει έτσι ώστε ο δήμος να διαθέσει μηχάνημα διαγραμμίσεων ή αν αυτό δε μπορεί να γίνει, να ζητήσουμε άδεια να γίνει από εμάς (με ανθρώπους που γνωρίζουν) η εφαρμογή.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση και μια μέρα μετά (χθες) η κ. Κουράκη με ενημέρωσε ότι ο δήμος θα διαθέσει ειδικό μηχάνημα για να γίνει η διαγράμμιση. Ως εδώ όλα καλά....


Χθες βράδυ, πέρασα από τη Πέτρου Συνδίκα (στη συμβολή με τη Μεγάλου Αλεξάνδρου) και είδα ταινίες επισήμανσης που είχαν συνημμένες ανακοινώσεις που ενημέρωναν ότι θα γίνει στις 19/04...διαγράμμιση.....(!!!!!)

Διαγράμμιση πάντως χθες, δεν είχε γίνει.


Αλλά, μου έμεινε η απορία. Τελικά μπογιά έχουν ή όχι; 

Κι αν έχουν, γιατί πρέπει να μπούμε σε διαδικασία οι γονείς να πληρώσουμε τα υλικά;

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια