Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Υπάρχει κι αυτή η παραλία.....

Βρισκόμαστε στο 2016 μ.Χ.

Οι Θεσσαλονικείς καθώς και οι επισκέπτες απολαμβάνουν τον περίπατο τους κάνοντας βόλτες πάνω-κάτω στη νέα παραλία που έχει αναπλαστεί....Όλη; ΟΧΙ!

Ένα υπέροχο μέρος γύρω από το Μέγαρο Μουσικής αντιστέκεται ακόμη στη πρόοδο και θα αντιστέκεται ακόμα, όσο οι ευθύνες παίζουν '''πιγκ-πογκ'' ανάμεσα στους ανευθυνό-υπεύθυνους!

Και η ζωή δεν θα είναι εύκολη για τους ποδηλάτες, τους περηπατητές, τους ηλικιωμένους.....

Για σένα που δεν το γνωρίζεις, να αναφέρουμε ότι δεν έχει υπάρξει κάποιος βομβαρδισμός τις τελευταίες 7 δεκαετίες στη περιοχή!

Πριν αρκετό καιρό, ανάμεσα σε άλλα, έγινε πρόταση προς τον δήμο Θεσσαλονίκης να εξεταστεί και η προοπτική κατασκευής ενός ενυδρείου εκεί:Μάλιστα η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου ήταν θετική: ''Αυτό που λέτε είναι σημαντικό. Σχετίζεται με ολη τη παραλία. Τελειώνουμε τώρα το πολ σχεδιασμό και τίθεται το θέμα για όλη τη παραλία.aquarium, μαρίνες, πισίνες και άλλες δραστηριότητες. Νομίζω σε λίγο θα είμαστε έτοιμοι να πουμε κάτι...''

Θα περιμένουμε λοιπόν.....

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια