Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Στο γυμναστήριο του Α.Π.Θ. (update)

Θα αναφερθώ και πάλι στο συγκεκριμένο θέμα, μιας και αφορά πολλούς από εμάς.

Λόγω του ότι κάθε Σαββατοκύριακο, υπάρχουν οι αθλητικές δραστηριότητες, είναι πολύ μεγάλη η προσέλευση του κοινού (γονείς-παιδιά) και το πεζοδρόμιο μετατρέπεται σε ένα απέραντο πάρκινγκ...


Το αποτέλεσμα είναι, μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου να έχει καταστραφεί και να έχει καταστεί επικίνδυνο. Βέβαια σε αυτό έπαιξε ρόλο και η παλαιότητα του (δε νομίζω τα τελευταία 30 χρόνια να έχει υπάρξει συντήρηση).


Οι παραπάνω φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον περασμένο Αύγουστο, αλλά δεν γνώριζα το τι γίνεται από τον Σεπτέμβριο και μετά....Πριν λίγες μέρες, μου λύθηκε η απορία.


Όπως βολεύεται κανείς.....Φυσικά δεν λείπουν και τα διπλοπαρκαρισμένα.....Άφησα για το τέλος μια...εικόνα, αρκετά γνώριμη στη Θεσσαλονίκη.


Καλές οι αθλοπαιδιές...καλός ο αθλητισμός....πολύ καλή η πρωτοβουλία....Αλλά χρειάζεται και προνοητικότητα. Πρέπει να απομακρυνθούν τα παμπάλαια (εναπομείναντα) πλακάκια και να τοποθετηθεί ασφαλτοτάπητας με την ανάλογη διαγράμμιση. Kαι φυσικά ράμπες στις εισόδους, για την αποτροπή χρήσης (κατάχρησης....) από άσχετους με τις δραστηριότητες του γυμναστηρίου.υ.γ. Σκέψου να σπινιάρει μια ρόδα και να φύγουν με δύναμη τα σπασμένα κομμάτια....Ε;
Ελά μωρέ, γίνονται αυτά;;;;;;;;;

Χθες (12/10/2016), έλαβα απαντητική επιστολή που αναφέρει τα εξής:

''Αγαπητέ κύριε Πέγκο ευχαριστούμε για την επικοινωνία,

το πρόβλημα που αναφέρεται μπροστά από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ (και όχι του ΤΕΦΑΑ) είναι αρκετά παλιό και έχουν γίνει πάρα πολλές ενέργειες επιδιόρθωσης του πεζοδρομίου.
Ουσιαστικά το πρόβλημα δημιουργήθηκε κατά την κατασκευή του κτιρίου της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ (2005-2009), όταν το πεζοδρόμιο έπαθε καθίζηση από συχνή διέλευση φορτηγών για την κατασκευή του κτιρίου. Από τότε το πλακόστρωτο είναι προβληματικό. Από όσο γνωρίζουμε έχουν γίνει 2 επιδιορθώσεις συγκεκριμένων  σημείων, μία το 2013 και μία το 2014.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων που παρατηρείται σε όλη την Πανεπιστημιούπολη τις καθημερινές, συνέβαλε στη δημιουργία της απαράδεκτης αυτής εικόνας. Επιπλέον, το συγκεκριμένο χώρο, χρησιμοποιούν για στάθμευση δεκάδες αυτοκίνητα κάθε Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια αγώνων της  ομάδας καλαθοσφαίρισης του ΑΡΗ και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή.

 Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, ως ακαδημαϊκή μονάδα, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανακατασκευή του πλακόστρωτου, ενημερώνοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΠΘ (τεχνική υπηρεσία) για την απαράδεκτη εικόνα.

 Όσον αφορά τη λειτουργία του προγράμματος των αθλητικών μας ακαδημιών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι διαθέτουμε συγκεκριμένο χώρο για τη στάθμευση των αυτοκινήτων, ο οποίος δεν είναι parking και παρόλο που είναι περιορισμένος, εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος των γονέων. Πρόθεση μας είναι να διαθέσουμε τον νέο χώρο στάθμευσης, απέναντι από το ΠΓ (πίσω από τον πύργο του Παιδαγωγικού), στους γονείς, μόλις ο χώρος αυτός παραδοθεί από το πανεπιστήμιο και δώσει άδεια ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα στάθμευσης αυτοκινήτων γύρω από τη εγκατάστασή μας, η οποία είναι στο κέντρο της πόλης, δεν μπορεί να έχει εξαντλητικό χαρακτήρα. Πρόθεση μας είναι να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, ώστε να υπάρχει βιώσιμη κινητικότητα  από όλους. Προϋπόθεση βέβαια είναι να υπάρχει έλεγχος από την τροχαία, η οποία μέχρι στιγμής, δεν ελέγχει πανεπιστημιακούς χώρους. Φόβος μας είναι ότι η όποια ανακατασκευή, χωρίς έλεγχο και αστυνόμευση, δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα, με αφορμή την επιστολή σας,  έγινε νέα επικοινωνία με την τεχνική υπηρεσία του Πανεπιστημίου, επισημαίνοντας ξανά το πρόβλημα.Με τιμή

Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο ΑΠΘ''

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια