Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

“‘Εχω αφτούμενους τους φάρους τζιαι μιλώ στο τηλέφωνο.”

Φαντάζουμαι ετύχε σου μια στο τόσο ή τζιαι περισσότερες φορές, το εξής περιστατικό:

Οδηγάς όμορφα τζιαι ωραία στον κύριο δρόμο. Ξαφνικά παίζει σου τα φώτα που ένα μίλι ο απένταντι σου, για να σε προειδοποιήσει ότι κάτι έσσιει… Τότε, αντιλαμβάνεσαι ότι οι αγαπημένοι σου αστυνομικοί εφκήκαν έξω, αφήκαν την καρέκλα του γραφείου τους να πνάσει νάκκον, για να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Πώς να δουλέψουν τζιαι να δικαιολογήσουν τον μισθό που πιάνουν; Μα φυσικά, στήνοντας ραντάρ σε τόπους που εν έσσιει περίπτωση να τους δει ο Ελληναράς Σσιούμαχερ, για να τον λαπορτάρουν!
Σίουρα όμως, ο κάθε αστυνομικός, διαφέρει ανάλογα με το πόσον κάμνει ή εν κάμνει τη δουλειά του όπως πρέπει.

Δες πιο κάτω τους 3 βασικούς τύπους αστυνομικών (δημοτικών και μη) που θα συναντήσεις στους δρόμους την ώρα που οδηγάς (θα με θυμηθείς):

1) Ο αδιάφορος: “‘Εχω αφτούμενους τους φάρους τζιαι μιλώ στο τηλέφωνο.”

Τούτος ο τύπος αστυνομικού βαρκέται να εκτελέσει την υπηρεσία του σωστά, αφού εσυνήθισε την καρέκλα του γραφείου του. Συνήθως, εν ώρα υπηρεσίας, παρκάρει το περιπολικό του κάπου που να φαίνεται, έχοντας standard αφτούμενους τους φάρους (τάχα για να προειδοποιεί τον κόσμο ότι εν τζιαμέ για να μεν πελλοβουρά).
Βέβαια, εν υπάρχει chance να κατεβεί κάτω που το περιπολικό τζιαι να αρκέψει να κόφκει λαπόρτα. Ο λόγος; Εν βολεμένος στην αναπαυτική του καρεκλούα, κρατώντας το κινητό του στο αριστερό του αυτί, μιλώντας με κάποιον για να περάσει η ώρα!
Σημ.: Την ώρα που μιλά στο κινητό του, βλέπει διακριτικά που το καθρεφτούι του οδηγού για να δει τι συμβαίνει έξω. Γι’ αυτό έγλεπε! Μπορεί να κατεβεί άξιππα κάτω τζιαι να σε λαπορτάρει!


2) Ο Τυπικός/Προβλέπας: “Κάμνω σωστά τη δουλειά μου”

Εν ο πιο μισιτός τύπος αστυνομικού για κάθε οδηγό που υπάρχει στον πλανήτη. Τούτος ο τύπος, εν το αντίθετο άκρο αστυνομικού που τον προηγούμενο που είδαμε. Εν ώρα υπηρεσίας, χώνει το περιπολικό σε σημείο που εν μπορείς να το δεις (μπορεί να το αφήκει σε καμία απόμερη πλευρά) τζιαι κρατεί standard με τα 2 του σσιέρκα το οπλούι με την καμερούα για να σε “παίξει”. So be careful guys!
Σημ.: Άμαν έφτασε τζιαι ένεψε σου να σταματήσεις -αν έκαμες μεγάλη ματσουτζιά εννοείται-, όσο γλίψιμο τζιαι να τους κάμεις, το λαπόρτο εν το γλιτώνεις. Εκτός βέβαια αν εν κανένας συγγενής σου!

3) O Ελαστικός: “Εν θα σε γράψω, αλλά την επόμενη φορά να είσαι πιο προσεκτικός/ή”.

Εν ο πιο αγαπητός τύπος αστυνομικού σε σχέση με τον 2ο που είδαμε, για τζείνους που οδηγούν λλίο παραπάνω. Έτο τζιαι εσταμάτησεν τους, ξέρουν πώς θα τον χειριστούν ώστε να την γλιππάρουν.

Συνήθως:
Είτε που εν να του κλαφτούν: “Λυπήθου με, έχω μια γεναίκα τζιαι 3 κοπελλούθκια να ταΐσω τζιαι ‘σύ εν να μου κόψεις λαπόρτο; Εσού εν έσσιεις οικογένεια;”
Είτε που εν να τον γλίψουν: “Μα εσύ έτσι καλός αστυνομικός που είσαι, εν να με γράψεις για τούτο το μιτσί παράπτωμα που έκαμα;” κτλ.

Βέβαια, πριν κάμουν κάτι που τούτα, εν να τον πίασουν στην κουβέντα για να τον συγκόψουν τι σόι τύπος αστυνομικού είναι. Τζιαι ανάλογα εν να πράξουν! Α ρε Ελληναρά, ίντα σου αρέσκει τούτο το πράμα της υποκριτικής!

Σημ.: Έτσι τύπο αστυνομικού δαμέ στην Ελλάδα, σπανίζει να έχουμε! Γι’ αυτό σε περίπτωση που σε σταματήσουν, βάλε τον σταυρό σου τζιαι παρακάλα τον Θεό (ή σε οτιδήποτε άλλο πιστεύκεις) να είναι αυτός ο τύπος αστυνομικού, αλλιώς έβαψες την…

Βλέπεις τζιαι ‘σύ τούτους τους τύπους αστυνομικών την ώρα που οδηγάς ή τζιαι κανέναν άλλον;

Πηγή πρωτότυπου: http://studentlife.com.cy/2016/09/27/i-3-typi-kypreon-astynomikon-pou-tha-doume-sioura-stous-dromous?cat=fun-stuff/cy-reality

Σχόλια