Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Ζώντας στο βασίλειο της Αρλούμπας!

(...)επείγουσα είναι η ανάγκη παρέμβασης στο εσωτερικό των ασφυκτικά δομημένων οικοδομικών τετραγώνων στην περιοχή πάνω από τις λεωφόρους Βασ. Γεωργίου και Βασ. ΄Ολγας, που εντάσσονται μεταξύ των πιο υποβαθμισμένων ίσως περιοχών της πόλης. Εδώ άμεσα θα πρέπει να αναληφθεί πεζοδρόμηση και φύτευση τεσσάρων τουλάχιστον καθέτων οδών προς τη θάλασσα, κατά το δυνατόν ισόρροπα κατανεμημένων κατά μήκος του διαμερίσματος. 

Αυτά έλεγε το 2010 η σημερινή διοίκηση του δήμου, που τότε ήθελε να πείσει τους δημότες για τον άνεμο αλλαγής που ήθελε να φέρει....Το αν κατάφερε ή όχι, ο καθένας μπορεί να κάνει την εκτίμηση του.

Είναι αλήθεια, ότι για χρόνια θεωρούσα ότι ο χαρακτηρισμός ''υποβαθμισμένη περιοχή'' αφορούσε σχεδόν νομοτελειακά τις περιοχές στη δυτική Θεσσαλονίκη και στα ανατολικά τις εργατικές πολυκατοικίες στον Φοίνικα....Κούνια που με κούναγε!!!!

Μέχρι που μετακόμισα στην περιοχή της Ανάληψης...ακόμα θυμάμαι το σοκ και την απόγνωση την πρώτη εβδομάδα, όταν συνειδητοποίησα ότι το παρκάρισμα δεν είναι κάτι δεδομένο (είχα καλομάθει με τη πιλοτή, βλέπεις). Τα χρόνια πέρασαν, έγινα γονιός και κάποια πράγματα που αγνοούσα ή απλώς τα προσπερνούσα, άρχισαν να μ' ενοχλούνε....

Άρχισα να περπατάω τα βράδια και ανακάλυψα δρόμους και δρομάκια, που η εγκατάλειψη και η παρακμή τους ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.....Οδοί όπως η ''Σπάρτης'', η ''Αμαλίας'', η ''Εδμόνδου Ροστάν'', ''Κύπρου'' ήταν μερικές από αυτές που μέχρι πριν μερικά χρόνια αγνοούσα...

Ένα απερίγραπτο χάλι..... Μια μικρή αναφορά έκανα πέρυσι (Φεβρουάριος 2016)
http://www.activethessaloniki.eu/2016/02/this-is-sparta.html

Ας δούμε, ποια είναι η καθημερινότητα εκεί:


Χμμμ....Είναι λίγο στενάχωρα όλα αυτά, ε; Δεν πειράζει....Με το να λέμε ότι δεν υπάρχουν, δεν θα καταφέρουμε κάτι. Αντέχεις κι άλλα....;;;;; Ωραία, ήμουν σίγουρος!


Τουλάχιστον οι γάτες, μπορούν να περάσουν και κάτω από τα αυτοκίνητα....0 Ποιότητα ζωής 0 Υποδομές 0 Πράσινο 0 Όλα!!!!!!

Το καταλαβαίνει και ο πλέον άσχετος, ότι εδώ δεν έχει εμφανιστεί...φτυάρι, τα τελευταία 30 χρόνια (εκτός από κάτι ράμπες στην ''Εδμόνδου Ροστάν'', που δυστυχώς δεν σώζουν και πολλά πράγματα)

Τι γίνεται από εδώ και πέρα λοιπόν;;;;;

Θα συνεχίσουμε να ακούμε και να βλέπουμε υποσχέσεις, όπως αυτή;

''Σε πρώτη φάση, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διαμορφώσει τις εισόδους σχολικών κτηρίων και θα διασφαλίσει την απελευθέρωση διαβάσεων και πεζοδρομίων γύρω από αυτά, ούτως ώστε να υπάρξει μεγιστοποίηση της ασφάλειας των μαθητών κατά την είσοδο και έξοδό τους από τα σχολικά συγκροτήματα.''

''Πεζόδρομος Ορέστου'', είσοδος - έξοδος 18ου και 8ου δημοτικών σχολείων

Δεν θα σχολιάσω παραπάνω....γιατί φοβάμαι ότι θα γράψω πράγματα που δεν πρέπει.

Θα επανέλθω σύντομα.

(Εναλλακτικός τίτλος ανάρτησης: Στην πόλη του είπα-ξείπα)

Κωνσταντίνος Πέγκος


Σχόλια