Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Η ''κινεζοποίηση'' της Θεσσαλονίκης

Μέχρι και πριν λίγα χρόνια, γνωρίζαμε για την ''China Town'' στη περιοχή του Βαρδάρη και στη Γιαννιτσών. Το τελευταίο διάστημα όμως, βλέπουμε κινέζικα καταστήματα να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και σε περιοχές που κάποτε χτυπούσε η καρδιά του εμπορίου με εκατοντάδες καταστήματα. Επιχειρήσεις έκλεισαν, καταστήματα έμειναν ξενοίκιαστα για καιρό και εσχάτως οι ιδιοκτήτες βρήκαν πρόθυμους ενοικιαστές. Καταστήματα πολλών τετραγωνικών που τα ενοίκια ήταν ''απλησίαστα'', σήμερα στεγάζουν κινεζικές επιχειρήσεις που πουλάνε ότι μπορείς να φανταστείς....

Έμποροι ενδυμάτων και βιοτέχνες τονίζουν ότι μολονότι έριξαν τις τιμές τους, έχασαν τους πελάτες,οι οποίοι προτίμησαν τα κινέζικα καταστήματα και οι ίδιοι αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Επίσης διαμαρτύρονται, γιατί ενώ οι ίδιοι ελέγχονται και πληρώνουν φόρους, στα συγκεκριμένα καταστήματα έχει δημιουργηθεί μια ανεξέλεγκτη αγορά ενώ και οι πολλές καταγγελίες για τέτοιες παραβάσεις συνήθως δεν φέρνουν αποτελέσματα.

''Κινέζικη'' η επιγραφή, ''κινέζικη'' και η... (αντίθετα στο ρεύμα και διπλοπαρκαρισμένη) Ferrari.....

Η μικρομεσαία εμπορική επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλονίκη, βιώνει μια ιδιότυπη κατοχή και σταδιακούς εκτοπισμούς από ένα μεγάλο εχθρό που με μεθοδικό και στοχευμένο τρόπο, χωρίς κανείς να γνωρίζει ούτε τις συνθήκες, ούτε τα όπλα, ούτε τις δυνατότητες, ούτε την μεθοδολογία, σαν να είναι κυριολεκτικά ''αόρατος'' κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερες μάχες.

Αυτός ο μεγάλος αντίπαλος, είναι τα κινέζικα καταστήματα, που σαν μανιτάρια φυτρώνουν σε κάθε γωνιά της πόλης και το φαινόμενο έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Τις τελευταίες μέρες μόνο, άνοιξαν 2 νέα τέτοια καταστήματα, στην Βασιλίσσης Όλγας και στη Μάρκου Μπότσαρη.
Παρακολουθούμε την άλωση της Ελληνικής Αγοράς και κανείς δεν ξέρει πως να αντιδράσει.
Φορτηγά μεγάλα έρχονται από Πειραιά και μετά τις 3.00 μμ που κλείνουν οι υπηρεσίες, τα εκφορτώνουν σε μαύρες και κόκκινες σακούλες, χωρίς να ξέρει κανείς τι έχουν μέσα.

Σε δύο (!) ελέγχους που έγιναν που έγιναν στις αρχές του 2016, βρέθηκαν άλλα πράγματα από αυτά που ανέφεραν τα χαρτιά των κοντέινερς που είχαν εκτελωνιστεί στον Πειραιά, για να μην πληρώνουν υψηλούς δασμούς. Άλλα φέρνουν δεξιά παπούτσια και άλλα αριστερά σαν δείγματα για να μην πληρώνουν δασμούς και πολλές ακόμα παράνομες ενέργειες.Στα μαγαζιά χονδρικής, ειδικά τα βράδια, βλέπουμε φορτηγάκια να φορτώνουν διάφορα είδη χωρίς κανένα παραστατικό και το πρωί να πωλούνται στις λαικές αγορές.

Οι εργασιακές σχέσεις είναι τελείως άδηλες, χωρίς να ξέρει ποιος είναι ποιος, τι σχέση έχει με το κάθε μαγαζί, χωρίς νομιμότητα σ΄ ασφαλιστικούς οργανισμούς, αν υπάρχουν αδήλωτοι υπάλληλοι και με ποια ιδιότητα.

Γενικά μια κατάσταση απαράδεκτη. Επικρατεί η πλήρης ανομία σ΄όλα. Αποδείξεις δεν κόβονται και δεν γνωρίζει κανείς τι γίνεται στο όλο κύκλωμα.

Επικρατεί μια αφανής, αχαρτογράφητη κατάσταση σε πλήρη ανομία, που αλώνει όμως καθημερινά την οικονομία μας, επιβαρύνει με αθέμιτους όρους την πραγματική οικονομία και μέσα σ΄αυτή την μεγάλη κρίση, χωρίς κανένα στοιχείο σταθεροποίησης, με όλα τα μεγέθη μακροοικονομίας και μικροοικονομίας σε καθοδική πορεία, ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.

Το νόμιμο στεγασμένο λιανικό εμπόριο, το κύτταρο των αγορών και της οικονομίας, με αγωνία, με απόγνωση, σε συνθήκες απελπισίας περιμένει από την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς κυβερνητικούς και διοικητικούς, την Περιφέρεια & τους Δήμους, σαν τους υπεύθυνους πολιτικούς οργανισμούς, να ενεργοποιηθούν, να οργανωθούν και να αντιμετωπίσουν αυτή την τεράστια μάστιγα της Ελληνικής οικονομίας, που σταδιακά, την αλώνει.

Σχόλια