Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Αυτοψία στους λεωφορειόδρομους της Λεωφόρου Στρατού

Μόλις πριν λίγες μέρες, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης τοποθέτησαν ελαστικούς ανακλαστικούς πασσάλους κατά μήκος των λεωφορειοδρόμων στην Λεωφόρο Στρατού, με σκοπό την καταπολέμηση της παράνομης στάθμευσης.


Πριν λίγο καιρό είχαμε κάνει αναφορά στο θέμα: https://www.activethessaloniki.eu/2018/03/is-this-bus-lane.html


Βέβαια και πάλι μιλάμε για μια παρέμβαση χωρίς να υπάρχει καμιά απολύτως προνοητικότητα για το που θα πάνε δεκάδες αυτοκίνητα κατοίκων (πρωτίστως) που έτσι κι αλλιώς η καθημερινότητα τους είναι δύσκολη και από την άλλη δημιουργούνται ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια αυτού του μέτρου.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, για να υπάρξουν αποτελέσματα απαιτούνται τρεις παρεμβάσεις

1) Τοποθέτηση (και λειτουργία εννοείται....) καμερών
2) Συνεργασία δημοτικής αστυνομίας και Τροχαίας για τον έλεγχο των παραβάσεων

3) Δημιουργία χώρων στάθμευσης

Όπως και να'χει, μένει να δούμε κατά πόσο θα υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, μετά και την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης από τον Σεπτέμβριο.

Κωνσταντίνος Πέγκος


Σχόλια