Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Διπλοπαρκαρίσματα, τέλος!

Πέρασαν αισίως σχεδόν 5 χρόνια,  από την ερασιτεχνική σε σύλληψη και εφαρμογή πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα του διπλοπαρκαρίσματος επί της ''Μάρκου Μπότσαρη''....Έγραφα στις 14/10/2013:

''Πρώτη μέρα χωρίς διπλοσειρές στη Μπότσαρη (τουλάχιστον μέχρι τώρα)! Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε χθες (Κυριακή) στη τοποθέτηση αντανακλαστικών επαναφερόμενων πτερύγιων καθώς και ''ματιών γάτας'' στο μέσον της οδού έτσι ώστε να βοηθήσουν αποτρεπτικά στην καταπολέμηση του διπλοπαρκαρίσματος. Αυτό που μένει είναι να δούμε κατά πόσο θα υπάρξει συμμόρφωση, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας που λογικά θα πρέπει να ξεφορτώσουν φορτηγά και ακόμα περισσότερο από το μεσημέρι και μετά που οι ''καλοφαγάδες'' της παρακείμενης ταβέρνας θα κάνουν την εμφάνισή τους. Ας μη ξεχνάμε βέβαια οτι κάθε Παρασκευή υπάρχει λαϊκή αγορά στην οδό Χαλκιδικής και πολλοί πωλητές της αφήνουν τα φορτηγά διπλοπαρκαρισμένα στη Μπότσαρη.

Δύο πράγματα μπορούν να συμβούν:
1) Να συνεχίσουν να παρκάρουν και οι διερχόμενοι οδηγοί θα αναγκαστούν να περνάνε πάνω από τα ''πτερύγια'' ή
2) Δεν θα ξαναπαρκάρουν εκεί...Μεταξύ μας τώρα, πρέπει κάποιος να πετάει χαρταετό για να νομίζει ότι δεν θα ξαναπαρκάρουν εκεί....Βέβαια τόσοι πωλητές με τόσα φορτηγά είναι ένα θέμα....Προσωπικά θέλω να φύγει η λαϊκή...ΧΘΕΣ!

Μόνο με σωστή επίβλεψη από τη τροχαία (αφού δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία) θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Ήδη από χθες τρία ''πτερύγια'' έχουν καταστραφεί...Θέλω πραγματικά σε ένα μήνα από τώρα πόσα θα υπάρχουν...

Πάντως, έστω και τώρα (μετά από αρκετά χρόνια ενοχλήσεων μέσω τηλεφωνημάτων, e-mails και αναφορών στο διαδίκτυο) κάτι πάει να γίνει....Θα περιμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια.''

Φυσικά, το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, όπως το περιγράφω εδώ... Αρκετό καιρό αργότερα, δημοσιοποιούσα τις προτάσεις μου:

Και φτάσαμε στο σήμερα! Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018.... Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης τοποθετούν κολονάκια  στη ''Μάρκου Μπότσαρη'', από την Δελφών μέχρι την Βασιλίσσης Όλγας...

Θα περιμένω με ανυπομονησία την ερχόμενη Παρασκευή, που θα υπάρχει η λαϊκή αγορά στην οδό Χαλκιδικής για να δω...πόσα απίδια πιάνει ο σάκος!

Η εικόνα του δρόμου, δύο μέρες μετά....
Ελπίζω, εικόνες όπως αυτή να ανήκουν πλέον στο παρελθόν....


Κωνσταντίνος Πέγκος


Σχόλια