Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Γειτονιές...Β' κατηγορίας!

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε

Αξιότιμοι αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδρε του Ε' διαμερίσματος, σύμβουλοι του Ε' διαμερίσματος....


Γνωρίζω πολύ καλά ότι ένας χώρος (υποτυπώδης έστω) πρασίνου και ένα πεζοδρόμιο σε κάποια γειτονιά της Θεσσαλονίκης, δεν έχει την ίδια ''βαρύτητα'' με τα...αρχαία της Βενιζέλου ας πούμε ή την ανάπλαση της Βαλαωρίτου.

Όμως δεν παύει να είναι ένας χώρος μέσα σε ένα πυκνοκατοικημένο περιβάλλον με τις γνωστές σε όλους νεοελληνικές παθογένειες.

Τρίγωνο ''Μορφέως-Δούσμανη-Τομπάζη'' στην περιοχή της Μπότσαρη.Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός, ότι κατά τα φαινόμενα δεν ενδιαφέρει κανέναν η όποια βελτίωση του δημόσιου χώρου.... Και όταν λέω κανέναν εννοώ τον δήμο, την κοινότητα και φυσικά τους κατοίκους!

Απαντήσεις όπως αυτή: ''Σας ενημερώνουμε ότι τα  αποθέματα της Υπηρεσίας μας σε προστατευτικά  εμπόδια έχουν εξαντληθεί. Αμέσως μετά την παραλαβή νέων, θα αρχίσουν οι  εργασίες τοποθέτησης με βάση τις προτεραιότητες της Υπηρεσίας μας.'', μοιάζουν με κοροϊδία....Δύο χρόνια μετά μιλάμε ακόμα για το ίδιο πράγμα.

Διαβάστε τα άρθρα (και αυτό) που επισυνάπτω και δείτε και το βίντεο...

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους λαλίστατους εκπροσώπους στον δήμο αλλά και στην κοινότητα που τυγχάνουν να είναι και κάτοικοι της περιοχής, που όλα αυτά τα χρόνια δηλώνουν εκκωφαντικά ''Απών'' από τα καθημερινά ζητήματα σε μια περιοχή που αποτελεί το 40% του δήμου, κατατάσσοντάς την στην μεγαλύτερη Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα λόγια κούρασαν και δεν πείθουν πλέον κανέναν... Και τα όποια έργα έγιναν, γνωρίζουν όλοι γιατί και πως έγιναν. Οπότε και το σανό μούχλιασε και δεν τρώγεται πια....

Φυσικά και δεν εννοώ απλώς να πακτωθούν μερικές ντουζίνες κολονάκια αλλά να υπάρξει μια σωστή ανάπλαση αυτού του χώρου. Με κάθε επιφύλαξη φυσικά, γιατί κάθε φορά που ακούω για μελέτες ένα ''Ωχ'' δραπετεύει αυθόρμητα!

Καλό σας απόγευμα και δεν χανόμαστε....

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια